ETUSIVUPSLIIKUNTAJÄSENSEURATNUORTEN TEKOPAJAKISKOTEKOURHEILUKALENTERIFRISBEEGOLF
ESITTELY
SÄÄNNÖT
TYÖNTEKIJÄT / HALLITUS
KOKOUKSET
HAKUKAAVAKKEET
VÄLINE VUOKRAUS
TUKIRAHASTO
HISTORIAA
SPORTTITORI

PSLIIKUNTA 

4.9.2014 PALLOILIJAT KAUPUNGIN MESTAREITA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n organisoiman urheiluseurojen joukkuefrisbeegolfmestaruuden heitti Pieksämäen Palloilijoiden joukkue tuloksella +5. Mestarijoukkueessa pelasivat Jukka Ylönen, Jyrki Tamminen ja Antti Markkanen. Toiseksi tuli vain heiton hävinneenä Tennis-70 porukalla Jyrki Tiitinen, Petri Äijö ja Mika Majamäki. Kolmanneksi kiri Anola Golfin joukkue tuloksella +17.

Mestarijoukkue oli kilpailuun tyytyväinen, vaikka kesken kisan yllättänyt sade heikensi tuntumaa kiekkoihin.
-Olemme harjoitelleet porukassa koko kesän ja joukkueen kemia toimi loistavasti. Kilpailussa oli hieno, rento fiilis ja näitä voisi olla enemmänkin, totesi voittajajoukkueen kapteeni Jyrki Tamminen.

Hiekanpään seitsemän väylän puistoradan ensimmäinen kilpailu ei ollut osanottajamenestys, sillä mukaan uskalsi vain viisi joukkuetta. Mitalikolmikon lisäksi rataa kiersivät Pieksämäki Curling ja Watterit. PSLiikunnan toiminnanjohtaja Jari Honkasen mukaan tapahtuman tarkoitus ei ollut verissä päin kilpaileminen, vaan antaa seuraihmisille pieni tauko omaan puurtamiseen ja tavata muiden urheilulajien toimijoita.
-Mestaruuspokaalin tavoittelun ohella oli tarkoitus tutustuttaa urheiluväkeä toisiinsa, jotta yhteistyön tekeminen tulevaisuudessa olisi helpompaa. Kilpailu paikkakunnan seuramestaruudesta jatkuu ensi vuonna, lupasi Honkanen.

 
24.5 PAJAN AVOIMET OVET LAUANTAINA
Pieksämäen Seudun Liikunta järjestää Alasinkadun pajan avoimet ovet lauantaina 24.5.2014 klo 10-14. Varaston tyhjennyksessä myydään yli-ikäistä rakennus- ja muuta tavaraa halpaan hintaan. Myynnissä on myös roskis- ja puukatoksia ja elektroniikkatuotteita. Päivän aikana pajalla toimii puffetti: hernekeittoa eurolla! Arpajaisissa pääpalkintona kunnostettu soutuvene. TERVETULOA! 
10.5 VARKAITA PAJALLA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n Alasinkadulla sijaitsevalle pajalle murtauduttiin varhain lauantai aamuna. Kiinteistöstä on varastettu muun muoassa Makita-merkkisiä työkoneita ja Kipormerkkinen aggregaatti. Poliisi pyytää havaintoja Kangaskatu-Selkiöntie-Alasinkatu-alueella liikkuneista ajoneuvoista tai henkilöistä tapahtuma-aikaan. Vihjeet voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 029 541 5232 tai sähköpostilla: vihjeet.ita-suomi@poliisi.

Varkaus teki ison loven kolmannella sektorilla yleishyödyllistä työtä tekevän yhdistyksen toimintaan. Työkoneiden hankkiminen on kallista ja niiden puuttuminen vaikeuttaa työllistämistoimintaa ja pitkäaikaistyöttömien työn tekemistä. Toivomme, että saamme pikaisesti selvyyden asiasta ja koneet takaisin työkäyttöön...

 
SEUROJEN FRISBEEGOLFKILPAILUT KESKIVIIKKO 21.5.2014 PERUTTU! ei ilmoittautuneita (:
Pieksämäen Seudun Liikunta järjestää jäsenseuroilleen frisbeegolfkilpailun, jossa on tarkoitus selvittää Pieksämäen paras seura frisbeegolfissa. Kolmehenkiset joukkueet kisaavat 2*7 väylää ja yhteenlasketun tuloksen avulla selvitetään kevään 2014 voittaja. Kilpailut käydään Hiekanpään frisbeegolf-radalla keskiviikkona 21.5.2014 klo 17.30-19.00. ILMOITTAUTUMINEN 19.5 mennessä 
jari.honkanen@psliikunta.com  
V.I.P-SEURATAPAAMINEN OLI MENESTYS
Pieksämäen Seudun Liikunta järjesti jäsenseuroilleen Vip-seura 2014 tapahtuman, jossa on tarkoitus istua alas ja pähkäillä alueen urheiluseuratoimintaa sekä suunnitella tulevaisuutta vapaamuotoisessa tapaamisessa Partaharjun opistolla. Jokaisesta seurasta mukaan oli kutsuttu puheenjohtaja ja seura-aktiiveja. Mukaan oli ilmoittautunut peräti 40 henkilöä 18:sta seurasta! Paikalla olleet 30 henkilöä olivat tyytyväisiä illan antiin ja uusia kehittämis- ja yhteistyömallejakin ryhdyttiin suunnittelemaan. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

  


17.3.2013 VUOSIKOKOUS PIDETTY
Pieksämäen Seudun Liikunta piti kevätvuosikokouksensa 17.3.2014 Alasinkadun Pajan tiloissa. Mukana oli vain kahdeksan seuraa, mutta edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös vahvistettiin.  


30.11.2013 JOULUMYYJÄISET ONNISTUIVAT
PSLiikunta järjestämät perinteiset JOULUMYYJÄISET Meriluodon koululla 30.11.2013 olivat tuppuraisesta ilmasta huolimatta menestys. Paikalle oli tullut 30 myyjää ja päivän aikana jouluisia ostoksia kävi tekemässä yli 200 asiakasta. PSLiikunta kiittää järjestelijöitä ja asiakkaita:)


19.11.2013 TYÖTOIMINNAN OHJAAJA
Pieksämäen Seudun Liikunta etsii työtoiminnan ohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.2014-31.12.2014. Haemme yhdistykseemme ahkeraa, yhteistyökykyistä ja ammattitaitoista ohjaajaa, joka toimii kiinteässä yhteistyössä muun henkilöstön kanssa etsien, työllistäen, motivoiden ja kannustaen pitkäaikaistyöttömiä tukityöllistämis-, työkokeilu- ja kuntouttamisjaksojen aikana. 
Edellytämme hakijoilta kokemusta puu- ja metallitöistä, aikuisten ja nuorten päihdetyöstä sekä yksilöllisestä- ja ryhmäkohtaisesta asiakastyöstä. Työaika 37,5h/viikko. Palkka 1800€/kk. Työpaikan täyttäminen edellyttää Pieksämäen kaupungin sopimusta toiminnasta vuodelle 2014. (Kaupungin ilmoitus vko. 49-50) 

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 4.12.2013 mennessä: 
jari.honkanen(at)psliikunta.com tai 
Pieksämäen Seudun Liikunta ry.
Kukkaroniementie 4
76100 PIEKSÄMÄKI
”hakemus” 


18.11.2013 LAASONEN JATKAA PSLIIKUNNAN JOHDOSSA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n syysvuosikokous valitsi puheenjohtajakseen Jorma Laasosen, joka jatkaa jo kolmannelle toimikaudelle. Varapuheenjohtajana jatkaa Pirkko Takkinen. Muut hallituksen jäsenet vuodelle 2014 ovat Erkki Huupponen, Raija Mynttinen, Aimo Nykänen, Jari Janhunen, Minna Lallukka ja uutena jäsenenä Pieksämäen Salibandyn Auri Saloranta. 

-Yhdistys on saanut paljon aikaan, mutta paljon on vielä tehtävää. Tämä on antoisaa ja mielenkiintoista ja yhdistyksen keväällä valmistuva strategia antaa meille toimintalinjoja pitkälle tulevaisuuteen, suunnitteli Laasonen. 

Vuonna 1998 perustetun yhdistyksen toimintaan tuli vuoden 2013 aikana iso toiminnallinen ja taloudellinen aukko, kun Pieksämäen kaupunki otti koululaisten iltapäivätoiminnan järjestettäväkseen. Suunta on kuitenkin ylöspäin ja vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta PSLiikunta jatkaa tärkeää työtään seurojen yhteyslinkkinä ja edunvalvojana, projektihallinnoijana, tukityöllistäjänä, nuorten työpajan isäntänä, liikuntakoulutusten järjestäjänä, Lasten ja nuorten liikunnan tukirahaston vaalijana sekä kierrätystoimijana. Tulevana vuonna yhdistys pyrkii jäsenseurojen toiveiden mukaan kehittämään yhteistyömalleja tapahtumissa, kilpailuissa ja muussa toiminnassa. Toiminnanjohtaja Jari Honkasen ja puheenjohtaja Laasosen mukaan yhteistyön etenemiseksi ja kehittymiseksi tarvitaan myös jäsenseuroilta aktiivisempaa osallistumista yhteisiin palavereihin ja tapaamisiin. 

-Yhteistyössä tärkeintä on luottamus, joka syntyy kun kaikki osapuolet antavat yhteiseen pottiin oman osaamisensa. Toivottavasti tuleva vuosi on yhteistyön vuosi, jonka avulla pystyisimme kehittämään sekä PSLiikuntaa että alueen urheiluseuroja, sanoi Honkanen.

25.10.2013 STRATEGIAKYSELY LÄHETETTY
PSLiikunnan uuden strategiatyön kyselyt jäsenseuroille on lähetetty ja hallitus odottelee pikaisia vastauksia ja seurojen mielipiteitä yhdistyksen tulevaisuudesta. Kyselyaikaa on lokakuun loppuun asti. 

15.10.2013 V.I.P. SEURA PERUTTU
PSLiikunnan seuratapahtuma jouduttiin perumaan vähäisen osanottajamäärän takia. Jäsenseuroista vain kuusi olisi ollut paikalla.

V.I.P SEURA TULOSSA 18.10
PSLiikunnan vuosittainen V.I.P seura illanvietto järjestetään perjantaina 18.10.2013 yhdistyksen pajan tiloissa Alasinkatu 1b klo 18-21 välisenä aikana. Jäsenseuroille on lähetetty asiasta kutsut ja toivomme runsasta osanottoa tilaisuuteen, missä ei ole tarkoitus jakaa tehtäviä tai vastuualueita. Tapaamme muiden seurojen toimijoita ja keskustelemme vapaamuotoisesti liikunnasta ja urheilusta.
12.9 RAVITSEMUSLUENTO OLI MENESTYS
PSLiikunta ry:n, Etelä-Savon Liikunta ry:n ja Pieksämäen kaupungin järjestämä Nuoren Urheilijan ravitsemus ilta oli menestys. Paikalle oli tullut 35 asiasta kiinnostunutta valmentajaa, vanhempaa ja nuorta. Sami Hämäläisen kahden tunnin vuorovaikutteinen luento keräsi kehut osallistujilta ja toiveissa oli saada samanlainen ilta järjestettyä myös ensi kaudella. 7.8 TUTUSTUMISESSA 13 INNOKASTA
PSLiikunta ry:n, Disc Golf Varkaus ry:n ja Pieksämäen kaupungin järjestämä frisbeegolf-tutustumisilta keräsi Hiekanpään kentälle 13 osallistujaa lähes kaikista ikäluokista. Varkautelaiset ohjaajat olivat innoissaan osanottajamäärästä, sillä Varkaudessa ei tämmöistäkään porukkaa saataisi kokoon? Illan aikana opetettiin lajietikettiä, pitkiä aloitusheittoja, lähestymisheittoja sekä putteja. Lopuksi säännöt käytiin läpi ja tutustuttiin rataan spririt meiningillä. Kiitos kaikille osanottajille. 29.8 FRISBEEGOLF TUTUSTUMISILTA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry. ja Disc Golf Varkaus ry. ja Pieksämäen kaupunki järjestävät frisbeegolf tutustumisillan maanantaina 26.8 klo 17.30-19.30 Hiekanpään puistossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarkoituksena on tutustua pikaisesti lajiin ja sen harrastamismahdollisuuksiin Pieksämäellä. PS. Omia kiekkoja mukaan!  


7.7 FRISBEEGOLF-KENTTÄ  
Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on pystyttänyt frisbeegolfkentän Hiekanpään rantapuistoon kaupungin luvalla. Ilmainen kuusi väyläinen rata on täysin PSLiikunnan rahoittama ja rakentama uusi liikuntapaikka monipuoliseen Hiekanpään maastoon. Korit on tehty kierrätysmateriaalista PSLiikunnan pajalla ja paikalle tehdyt kiinteät ratakartta- ja väyläohjeet auttavat ensikertalaisia etenemisessä 24/7 aukiolevalla kentällä.

Kaikki väylät ovat par-lukemaltaan(ihannetulos) suhteellisen pieniä. Koko radan par-tulos on 18, eli jokainen väylä pitäisi saada kolmella heitolla korikehikkoon. Radan haasteellisuutta lisää tiheä koivikko ja aluskasvillisuus, johon kiekot tuppaavat häviämään.PSLiikunta toivoo, että kenttä on kovassa käytössä, paikat pysyvät kunnossa eikä ilkivaltaa tehdä. Muistutamme myös, että jokainen pelaaja on vastuussa omista kiekoistaan. Ole varovainen jokaisessa heitossasi, sillä alueella on paljon muitakin käyttäjiä. 
Lisätietoja lajista saat esim.
www.frisbeeliitto.fi ja www.frisbeegolfradat.fi 


1.6 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN LOPPU  
Pieksämäen kaupunki on irtisanonut Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n ja seurakunnan iltapäivätoiminnan järjestämisestä tehdyt sopimukset 2.6.2013 lähtien.

Asiasta ei ole neuvoteltu, vaan kaupunki on päättänyt toteuttaa koko alueen iltapäivätoiminnan omalla tavallaan. PSLiikunnalle ja seurakunnalle ilmoitettiin asiasta keskiviikkona 20.3. Pieksämäen Seudun Liikunta ry. aloitti toiminnan vuonna 1998 ja on toiminut IP-PARKKI-konseptillaan uranuurtajana myös valtakunnan tasolla. Toiminnanjohtaja oli alkuvaiheessa mukana kehittämässä Nuoren Suomen ja Etelä-Savon Liikunta ry:n työryhmissä toiminnan sisältöä ja koulutusta. Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on saanut valtakunnallista kannustusta Tapiolan NUORI-SUOMI palkintojen muodossa vuosina 1998, 1999, 2001, 2002 ja 2003. Lisäksi olemme saaneet valtakunnallisen Silja Line/Tapiola palkinnon 2003 ja 2005 toiminnastamme. Vuonna 2007 saimme toiminnastamme Nuoren Suomen LÖYDÄ LIIKUNTA tunnukset. 

PSLiikunnan IP-PARKKI on auttanut vuosittain 70-90 ala-kouluikäisen perhettä järjestämällä laadukasta, turvallista ja terveisiin elämäntapoihin ja liikuntaan ohjaavaa toimintaa aluksi Kontiopuiston-, Harjun-, Tahiniemen ja Keskuskoululla. Vanhemmille ja lapsille vuosittain tehtyjen asiakastyytyväisyyskyselyjen tulokset ovat aina olleet äärimmäisen positiivisia ja ne on toimitettu koulutoimelle, rehtoreille ja kaikille vastanneille. 

PSLiikunnan ydintoimintana sen perustamisesta asti toiminut IP-PARKKI on pystynyt auttamaan myös pitkäaikaisten ja vastavalmistuneiden työllistymisessä merkittävällä tavalla. Kolmen vastuuohjaajan lisäksi vuosittain on pystytty tarjoamaan kiinnostavia työpaikkoja 8-10 henkilölle erilaisilla työllistämistoimenpiteillä. 

Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on äärimmäisen pettynyt toiminnan loppumiseen ja se tulee pakostakin vaikuttamaan myös yhdistyksen koko toimintaan. Lasten etu on kuitenkin tärkeintä ja yhdistys toivoo, että kaupunki pystyy järjestämään tärkeän toiminnan vähintään yhtä laadukkaasti kuin PSLiikunta ja seurakunta. Pieksämäen Seudun Liikunta ry. kiittää kaikkia lapsia, perheitä, ohjaajia ja yhteistyökumppaneita neljäntoista vuoden yhteistyöstä IP-PARKKI iltapäivätoiminnassa. 

ILTAPÄIVÄTOIMINTAA TOTEUTTAA 1.6.2013 ALKAEN PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI. 
 

8.4 KIITOS PIETARINKADUN OILERS


katso peli klikkaamalla
http://www.pietarinkadunoilers.fi/oilers.htm

Pieksämäen Seudun Liikunta ry. kiittää Pietarinkadun Oilersia, tapahtuman järjestäjiä, yhteistyökumppaneita, hurjan innokasta talkooväkeä, alueen mediaa sekä kaikkia osallistuneita lauantaipäivän huumasta Pieksämäen jäähallissa.

Pieni organisaatio oli pystynyt rakentamaan massiivisen urheiluviihdetapahtuman, johon kaikki halusivat osallistua. Kaikki halukkaat eivät valitettavasti sopineet jäähalliimme, mutta suora nettilähetys toi pelin kaikkien saataville. Jäähalli oli ääriään myöten täynnä ja saimme nauttia jääkiekosta sekä sirkushuveista samalla kertaa.

Samalla tapahtuma oli kiitos PiPS:n jääkiekkohistorian tekijöille, pelaajille ja puuhamiehille, jotka saivat ansaitusti nauttia parrasvalojen loisteesta yhdessä kotimaisten julkkisten ja huippupelaajien kanssa.

PSLiikunnan ylläpitämä erilinen LASTEN JA NUORTEN LIIKUNNAN TUKI-rahasto, joka auttaa vähävaraisten perheiden lasten liikunnan harrastamista sai potista kolmanneksen. Rahalla pystytään auttamaan kymmeniä perheitä ja lapsia pysymään terveellisten harrastusten parissa.

Kiitos

Pieksämäen Seudun Liikunta ry.

18.3 KEVÄTVUOSIKOKOUS
Kolmannen sektorin toimija ja Pieksämäkeläisten urheiluseurojen yhteenliittymä Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tärkeä työ iltapäivätoiminnassa, työllistämisessä, kierrätyksessä ja seurojen yhteistyön kehittämisessä on jatkunut jälleen yhdellä vuodella. Vuonna 1998 perustettu PSLiikunta vietti kevätkokoustaan harmistuttavan pienen porukan kanssa. Puheenjohtaja Jorma Laasonen ja toiminnanjohtaja Jari Honkanen harmittelivat pientä osallistumisprosenttia. Kolmestakymmenestäneljästä seurasta vain viiden seuran edustus oli paikalla. Yhdistyksen vetäjiä ihmetytti myös vuoden seura ja vuoden seuratoimijapalkinnon jakamatta jättäminen hakemusten puuttuessa.

-Ehkä tämä kertoo alueen urheiluseurojen vaikeuksista ja väsymisestä. Vuoden seura- ja vuoden seuratoimija palkinnoilla olemme pyrkineet kannustamaan seurojen toimintaa. Rahamäärä molemmissa on 350 euroa, emmekä pysty siihen isompia potteja laittamaan. Hakeminenkin on tehty niin helpoksi kuin mahdollista, mutta jostain syystä kiinnostusta ei ollut, harmitteli Honkanen. 

PSLiikunnan vuoden 2012 kohokohta oli normaalitoiminnan ohella oli Pieksämäki School Olympics-tapahtuma 31.8, jossa urheilutalon ja jäähallin ympäristössä peuhasi reilusti yli 1000 lasta pelaten joukkuelajeja opettajien valvovan silmän alla.

Yhdistys on tehnyt vuosi vuoden jälkeen ison työn kaupungin työllisyystilanteen parantamisessa erilaisten projektien avulla. Kisko-työllisyysprojekti työllisti vuoden 2012 aikana yli 60 työtöntä erilaisiin tehtäviin iltapäivätoiminnassa, pajatoiminnassa ja kierrätystorimyymälässä. Iltapäivätoimintaa yhdistys on pyörittänyt vuodesta 1998 asti ja tällä hetkellä järjestetään toimintaa Harjun ja Kontiopuiston alakouluilla kolmessa ryhmässä yli 80:lle lapselle.

ESR-rahoitteisen Nuorten tekopaja-hankkeen avulla PSLiikunta on pystynyt kehittelemään yhdessä muiden toimijoiden kanssa erilaisia malleja nuorten pajatoiminnan järjestämiseksi. PSLiikunnan projekteja ja toimintoja pyörittää aktiivinen ja osaava kahdentoista henkilön ydinporukka.

-PSLiikunnan kannalta erilaiset hankkeet ja projektit ovat elinehto hyvien työntekijöiden saamiselle ja toiminnan kehittymiselle. Olemme saaneet projektihenkilöstön, jonka avulla yhdistys parantaa kaupunkilaisten hyvinvointia monella osa-alueella, kertoi Honkanen.

18.2 SPORTTILEIRI PERUTTU ;(
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n ja alueen urheiluseurojen yhteinen SPORTTILEIRI 2013 (25.-27.2) on jouduttu perumaan osanottajakadon vuoksi.
Hiihtoloman leirille odotettiin 70-80 lapsen joukkoa peuhaamaan eri lajien toimintapisteillä, mutta järjestäjät joutuivat pettymään, kun leiristä kiinnostuneita oli vain kaksikymmentäkolme(23). Leirin toiminnallinen ohjelma olisi vaatinut järkevään toteuttamiseen vähintään 45 lapsen joukon. 

-Jouduimme katkaisemaan nyt 13 talvileirin putken ja tietysti se harmittaa varsinkin ilmoittautuneiden puolesta. Toivottavasti liikunnalla ja ulkoilulla on kuitenkin paikka perheiden hiihtolomakalenterissa. Pyydämme anteeksi, että emme voineet toteuttaa leiriä tänä vuonna, sanoo toiminnanjohtaja Jari Honkanen

6.2.2013 SPORTTILEIRI TULOSSA
PSLiikunta järjestää hiihtolomalla 2013 jo perinteeksi muodostuneen SPORTTIPÄIVÄLEIRIN kaikille ala-kouluikäisille Pieksämäen urheilutalon lähiympäristössä. Kolmen päivän leirin hinta on 70 euroa ja se sisältää ohjauksen ma-ke 8.30-15.45, 3 lämmintä lounasta, 3 välipalaa ja vakuutuksen. Ilmoittautuminen 15.2.2013 mennessä Pieksämäen Seudun Liikunta ry. 0440 348 714. VAIN 90 ENSIMMÄISTÄ MAHTUU MUKAAN!


kuva: Tuomo Toppinen

10.1.2013 ESAPEKKA LAPPI VUODEN URHEILIJA
Pieksämäen kaupunki valitsi odotetusti vuoden 2012 parhaaksi urheilijaksi ralliautoilija Esapekka Lapin, 21. Nuorukainen voitti Rallin Suomen mestaruuden ylivoimaisella esityksellä viemällä kaikkien osakilpailujen kärkipaikan. Koko Pieksämäen urheiluväki onnittelee Lappia ja toivottaa menestystä kaudelle 2013.

2.1.2013 PAIKKA AUKI
Työohjaaja, Pieksämäen Seudun Liikunta ry, Pieksämäki
Kolmannella sektorilla vaikuttava PSLiikunta etsii työohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2013 - 31.12.2013 Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Pieksämäen kaupungin rahoittamaan apuRAIDE -työohjaajahankkeeseen. (Työsuhteen aloitus riippuu ELY-keskuksen rahoituksesta).
Työohjaajalta odotamme opistotason soveltuvaa tutkintoa, organisoimistaitoa, työohjaustaitoa, ideointikykyä ja yhteistyökykyä haasteellisen yhdistystoiminnan parissa. Työssä on eduksi puu- ja metallitöiden osaaminen. Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 09.01.2013 mennessä osoitteeseen: Pieksämäen Seudun Liikunta ry, Kukkaroniementie 4, 76100 Pieksämäki (Työohjaaja)

30.11.2012 PSLIIKUNNAN TEKO-PAJAN JOULUMYYJÄISET
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n Teko-paja järjestää lauantaina kierrätysmyyjäiset Meriluodon koululla. Mukaan on ilmoittautunut lähes 50 myyjää ja kun lisäksi paikalla myydään yhdistyksen omia teko-tuotteita, on joululahjaideoita talo täynnä. Päivän aikana järjestetään myös arpajaiset, joiden pääpalkintona on käsityönä tehty roskiskatos, autonvannegrilli ja lahjakortteja. Jotta myyjien ja ostajien virta ei loppuisi, on myytävänä myös hernekeittoa, lettuja ja kahvia. Tervetuloa jouluostoksille.

27.11.2012 PSLIIKUNNAN VUOSIKOKOUS
PSLiikunnan syysvuosikokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja vahvistettiin toimintasuunnitelma sekä yli 800.000 € suuruinen budjetti vuodelle 2013. Uusi hallitus 1.1.2013 alkaen on seuraava:
Jorma Laasonen, Pirkko Takkinen, Erkki Huupponen, Raija Mynttinen, Aimo Nykänen, Kari Yrjänäinen, Jari Janhunen ja Minna Lallukka. 

22.11.2012 SAKKE SANKARI SÄHLYTURNAUS
PSLiikunta ja alueen muut iltapäivätoimintapisteet järjestivät torstaina 22.11 Sakke Sankari sählyturnauksen Pieksämäen urheilutalolla. Mukana viipotti yli 100 lasta ohjaajineen klo 13.40-16.00 kahdessa kaukalossa. Kiitos kaikille lapsille ja ohjaajille.Päivä oli menestys 26.10.2012 V.I.P seurat kokoontuvat
PSLiikunta on kutsunut jäsenseurojensa vip-henkilöt (puheenjohtajat, sihteerit) yhteiseen illanviettoon yhdistyksen pajalle Alasinkatu 1b:n. Vapaamuotoisen illan tavoitteena on tutustua muihin seuratyöntekijöihin, päivittää tiedot vuoden 2013 liikuntatapahtumista ja rentoutua keskellä alueen aktiivisinta seuratoiminta-aikaa. 

20.10.2012 HUOMIO PIENELÄNIHAUTAUSMAAN ASIAKKAAT
PSLiikunta kaivattaa syksyllä uusia hautapaikkoja pieneläinhautausmaalle. Jos sinulla on lemmikin hautapaikka, jota ei ole maksettu, mutta jonka haluat säilyttää, niin ota yhteyttä pikaisesti toimistoomme 0440 348 714.

10.10.2012 KOULULAISOLYMPIALAISET OLIVAT MENESTYS
PSLiikunnan ja Pieksämäen kaupungin yhdessä järjestämä kaikille ala-koululaisille järjestetty PIEKSÄMÄKI SCHOOL OLYMPICS oli kaikin puolin menestys. Mukana peuhasi yli 1000 lasta opettajineen ja palaute tapahtumasta oli äärimmäisen posittivista. Toivottavasti pystymme järjestämään tapahtuman myös tulevaisuudessa.PIEKSÄMÄKI SCHOOL OLYMPICS II PERJANTAINA 31.8
09.00-09.03          Tervetuloa ja avajaisten ohjelma       Jari Honkanen, Olympiakomitean sihteeri
09.03-09.10          Olympialaisten avauspuhe                Tapio Turunen, Kaupunginjohtaja, suojelija
09.10-09.13          Urheilijavala                                                           
09.13-09.15          Olympiatulen sytyttäminen                 Ari-Pekka Liukkonen, Olympia-uimari+PALOKUNTA
09.15-09.20          Olympiajumppa                                 Riikka Rusanen/Sari Pentikäinen
09.30-12.25          Olympiarastit                                     Rastien vaihto aikataulun muikaan VACA VACA soidessa!
STREETFLOORBALL                                                   
STREETBASKETBALL                                                  
BEACHVOLLEY                                                            
ELEPHANTBALL                                                           
STREETLIGHTNINGBALL                                            
SPORTTISIRKUS                                                          
STREETFOOD                                                              
12.30-12..45         Olympiatulen sammumninen         

26.8.2012 ONNEA TSEMPILLE
Pieksämäen Tsemppi täytti vietti sunnuntaina 26.8 30-vuotisjuhliaan Pieksämäen urheilutalolla. Tapahtuma oli järjestetty seuran arvojen mukaisesti lentopallopainotteiseksi. Juhlapuheiden jälkeen runsas yleisö näki huippuottelun, jossa kohtasivat Pieksämäen Tsempissä aikoinaan pelanneet huiput sekä Saimaa Volleyn SM-liigaan valmistautuva joukkue. Tsemppi hävisi tiukan kamppailun 1-3. ONNEA TSEMPILLE !

14.8.2012 IP ALKAA
PSLiikunnan IP-Parkki iltapäivätoiminta alkaa tänään. Kontiopuiston ja Harjun kouluilla toimivat pisteet ovat valmistautuneet toiminnan alkuun jo kolme päivää kouluttautuen ja suunnitellen. IP-PARKKI alkaa heti koulutuntien loputtua ja ohjaajat ja opettajat oheistavat lapsia vaihtamaan koulun toiminnasta IP:n suojiin. Tervetuloa :)
ps. jos ilmoittautuminen on unohtunut, ota heti yhteys PSLiikunnan toimistoon tai IP-toimintapisteeseen. 

14.8.2012 KOULUALOITUSPÄIVÄN TURVAAJANA
PSLiikunnan henkilökunta on jo yhdeksättä kertaa turvaamassa koululaisten aloituspäivää laittamalla järjestyksenvalvojat ala-koulujen kaikille suojateille muistuttamaan autoilijoita uusista liikenteessä olijoista. Yli 20 miestä ja naista valvoo suojateitä Kontiopuiston, Harjun sekä Maaselän koulun läheisyydessä.

9.8.2012 JUTTA URPILAINEN VIERAILI PSLiikunnan pajalla
Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen vieraili Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla Alasinkatu 1:ssä. Rouva ministeri tutustui PSLiikunnan hankemaailmaan ja oli erityisen kiinnostunut nuorten työpaja POTKU:n toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

-PSLiikunta on tehnyt hienoa työtä ja rakentanut erilaisen organisaation. Nuorten työpajatoiminta on yleensä kaupunkien organisoimaa, mutta tämä malli näyttää toimivan hyvin, kehui Urpilainen.

Ministerivieras keskusteli nuorten ja vähän vanhempienkin pajatyöntekijöiden kanssa ja oli tyytyväinen näkemäänsä. Puheessaan hän muistutti, että nuorten työttömyyden poistamiseen on tulossa lisärahaa 56 miljoonaa euroa!

PSLiikunnan ELY-keskuksen rahoittama nuorten työpaja POTKU hankkeella on aikaa vuoden verran löytää Pieksämäkeläinen malli nuorten auttamiseksi. Ministerin mukaan erilaisia toimintamalleja pitää kokeilla ja PSLiikunta on tehnyt hyvää työtä niiden etsimisessä.
14.6.2012 TAHINIEMEN IP-PARKKI LOPPUU
PSLiikunnan IP-PARKKI iltapäivätoiminnan Tahiniemen koulun yksikkö lopetti toimintansa kevääseen 2012. Syksyllä Kontiopuiston koululla aloittaa Kontiopuisto 1 ja Kontiopuisto 2. Harjun koulun toimipiste säilyy syksyllä ennallaan. Syksyllä IP-Parkit alkavat koulujen aloituspäivänä 14.8! MUISTAKAA ILMOITTAUTUMINEN!! kts. sivu IP-PARKKI.

14.6.2012 UUSIA IP-OHJAAJIA
PSLiikunta on valinnut uusiksi IP-parkki iltapäivätoiminnan vastuuohjaajiksi kaudelle 2012-2013 Susa Korhosen, Ville Heiskasen ja Tuija Sormusen. He aloittavat työnsä elokuun alkupuolella.

10.6.2012 PSLIIKUNTA MUKANA PIEKSÄMÄKI SCHOOL OLYMPICS TAPAHTUMASSA
PSLiikunta on aktiivisesti mukana järjestämässä syksyn PIEKSÄMÄKI SCHOOL OLYMPICS-tapahtumaa 31.8.2012.

Pieksämäki School Olympics II tapahtuman tarkoituksena on innostaa ala-kouluikäisiä liikkumaan ja viettämään hauska urheilullinen päivä yhdessä kaikkien samanikäisten alueella asuvien kanssa. Kolmen tunnin aikana Hiekanpään alueella yli tuhat Olympia-urheilijaa yli viideltäkymmeneltä luokalta pelaa 118 ottelua. 
Urheilijat kiertävät luokittain viidellä rastilla pelaten joukkuepelejä, joissa tärkeintä ei ole pisteiden ja maalien laskeminen, vaan iloinen yhdessäolo ja liikkuminen. Otteluita tuomitsevat omat opettajat, jotka kulkevat luokkansa mukana päivän ajan kannustaen ja osallistuen kovaan meininkiin.
Pienimmille urheilijoille (1. luokat) Etelä-Savon Liikunta ry. on järjestänyt SPORTTISIRKUKSEN, jossa puuhataan myös ryhmittäin eri rasteilla ja tutustutaan hieman oudompiin lajeihin ja urheiluvälineisiin.
Tapahtuman mahdollistavat Pieksämäen kaupunki, (Bovallius) ja Pieksämäen Seudun Liikunta ry.

1.6.2012 KIINTEÄT PUHELINLIITTYMÄMME SULKEUTUVAT
PSLiikunnan kiinteät puhelinnumerot toimistossa ja teko-tori myymälässä sulkeutuvat 29.6.2012 ja siirrymme kännykkäaikaan. 
Uudet numerot 1.7.2012 alkaen
PSLiikunta toimisto      arkisin klo 08.00-15.30    0440 348 714
Teko-tori myymälä        arkisin klo 10.30-17.00    0440 348 713

IP-KONTIOPUISTO1        arkisin klo 11.00-17.00    0440 348 715
IP-HARJU                        arkisin klo 11.00-17.00   0440 348 716
IP-KONTIOPUISTO2            arkisin klo 11.00-17.00    0440 348 717
          
28.4.2012 KIERRÄTYSTORIPÄIVÄ
PSLiikunta järjestää KIERRÄTYSTORI-päivän lauantaina 28.4 Kukkaroniementie 4:n piha-alueella kello 10-15. Tule tekemään ekoteko, tyhjennä autotalli, varastot ja tule myymään. Laita tavara kiertämään...
Myyntipaikat alkaen 2€. Tapahtumassa musiikkia, hernekeittoa, kahvia, muurinpohjalettuja ja uusiotuotteita. Huutokaupassa jälleen huippuhieno grillikatos, erilaisia ilmatyökaluja, huonekaluja, sirkkeli jne.
Varaa myyntipaikkasi 0440348725 (arkisin klo 8-15.30)  

17.4.2012 UUSIA TEKIJÖITÄ
PSLiikunta on tehnyt työsopimukset KISKO-työllisyysprojektin henkilöstön kanssa. Projektipäälliköksi on valittu Mika Jormakka ja työnsuunnittelijaksi Riikka Lipponen. Yhdistys teki sopimuksen myös kuntouttavan työtoiminnan uuden ohjaajan Mikko Kontulaisen kanssa. Projektityöntekijöiden sopimukset ovat mallia 1+2 ja kuntouttavan ohjaalla 1+1.

2.4.2012 KUNTOUTTAVAN OHJAAJA
PSLiikunta palkkaa toimintaansa kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan ajalle 1.6.2012-31.12.2012. Ohjaajan tehtäviin kuuluu yhdistyksen kuntouttavan työtoiminnan järjestelyt ja toteuttaminen yhdessä kaupungin ja PSLiikunnan henkilökunnan kanssa.
Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 11.4.2012 mennessä osoitteeseen: Pieksämäen Seudun Liikunta ry. Kukkaroniementie 4, 76100  PIEKSÄMÄKI (KUNTOUTTAVAN OHJAAJA).


28.3.2012 OSAAJIA ETSITÄÄN
Kolmannella sektorilla vaikuttava PSLiikunta etsii PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ ja TYÖNSUUNNITTELIJAA määräaikaisiin työsuhteisiin 1.6.2012-31.5.2015 Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Pieksämäen kaupungin rahoittamaan KISKO-työllisyysprojektiin. (työsuhteiden pituus riippuu ELY-keskuksen rahoituksesta 1-3v)

Projektihenkilöiltä odotamme vähintään opistotason soveltuvaa tutkintoa, johtamis- ja organisoimistaitoa, ideointikykyä ja kokemusta projektimaailmasta sekä yhteistyökykyä haasteellisen yhdistystoiminnan parissa. 

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 11.4.2012 mennessä osoitteeseen: Pieksämäen Seudun Liikunta ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ/TYÖNSUUNNITTELIJA)

25.1.2012 SPORTTIPÄIVÄLEIRI 2012
PSLiikunta järjestää jälleen hiihtoloman kestosuosikin ala-kouluikäisille lapsille. SPORTTIPÄIVÄLEIRI 2012 27.-29.2.2012. Keskuspaikkana on urheilutaloa ja toimtaa järjestävät alueen urheiluseurat yhdessä PSLiiikunnan ip-parkki ohjaajien kanssa.

Päiväleirin hinta on 70,- ja se sisältää vakuutuksen, ohjauksen, ruokailun ja välipalan kolmena päivänä. Leiripäivien pituus on 8.30-15.45 ja aloitus sekä lopetus tapahtuu aina urheilutalolla.
ILMOITTAUTUMINEN ALKAA 6.2 JA PÄÄTTYY 17.2.2012,ILMOITTAUTUMISET PUH. 015 - 348 714 (VAIN 90 ENSIMMÄISTÄ MAHTUU MUKAAN!!) 


SPORTTILEIRI JULISTE (PDF)


13.1.2012 JARI HONKANEN LÄÄNIN LIIKUNTANEUVOSTOON
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkanen, 44, on valittu Itä-Suomen liikuntaneuvoston jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.


Jari Honkanen läänin liikuntaneuvostoon (PDF)


3.12.2011 PAJAN JOULUMYYJÄISET
PSLiikunta järjestää lauantaina 3.12.2011 klo 10-15 pajalla myyjäispäivän. Paikalla yksityisiä myyjiä, urheiluseuroja ja PSLiikunnan omia palveluja. Myyjäiset osoitteessa Alasinkatu 1 (kaupungin vanha varikko). 


29.11.2011 LAASONEN JATKAA PUHEENJOHTAJANA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n vuosikokous pidettiin maanantaina 28.11 yhdentoista jäsenseuran voimin yhdistyksen pajatiloissa Alasinkatu 1:ssä. Yhden kauden puheenjohtajana toiminut Pieksämäen Tsempin Jorma Laasonen valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle yksimielisesti.

Hallitukseen tuli myös yksi muutos, kun Pieksämäen Salibandyn Juha Turunen vaihtui Pieksän Ladun Kari Yrjänäiseen äänestyksen ja arvan vedon jälkeen. Uusi puheenjohtaja kiitteli PSLiikunnan henkilökuntaa ja hallitusta menestyksekkäästä yhteistyöstä.


18.11.2011 SANNA KORHONEN UUSI PAJAOHJAAJA
Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on valinnut nuorten työpaja POTKU-hankkeen pajaohjaajaksi Sanna Korhosen. Korhonen aloittaa pajaohjaajana 1.12.2011.


1.11.2011 PAJAOHJAAJAA HAETAAN
Haemme Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallinnoimaan kolmevuotiseen NUORTEN TEKOPAJA-hankkeeseen hanketyöntekijäksi/pajaohjaajaksi määräaikaiseen työsuhteeseen 15.11.2010-31.7.2013. Projektihenkilöiden työtehtäviin kuuluu hankkeen ja pajan toimintojen suunnittelu, organisointi ja toteuttaminen yhdessä oppilaitosten sekä yhteistyökumppanien kanssa. Nuorten kanssa toimenkuvaan kuuluu mm. ennaltaehkäisevä päihdetyö, sosiaalinen vahvistaminen, pienryhmätoiminta sekä laaja moniammatillinen verkostotyö.

Edellytämme hakijoilta soveltuvaa AMK- tutkintoa sekä vahvaa nuorisotyön ja erikoisnuorisotyön osaamista. Edellytämme kokemusta nuorten päihdetyöstä, moniammatillisesta verkostotyöstä ja yksilö- ja ryhmäkohtaisesta asiakastyöstä. Hakijan tulee olla yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen, organisointitaitoinen ja terveelliset elämäntavat omaava aktiivinen henkilö. 


1.11.2011 PSLIIKUNTA LÄHETTI VETOOMUKSEN PIEKSÄMÄEN KAUPUNGILLE
Pieksämäen Seudun Liikunta ry. lähetti tänä päivänä Pieksämäen kaupungille vetoomuksen, jossa sanotaan mm.

"Pieksämäen Seudun Liikunta ry. ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta- ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation alasajamisesta. Hallitus ja jäsenseurat toivovat Pieksämäen kaupungilta urheilullisia määrätietoisia otteita ja tulevaisuuteen katsomista sen suunnitellessa vapaa-aikatoimen ja liikunnan uusia järjestelyjä.

Pieksämäen Seudun Liikunta ry. ja kaikki alueen urheiluseurat anovat, että Pieksämäen kaupunki määrittelee selkeästi liikunnan, liikuntatoimen ja urheiluseurojen aseman tänä päivänä ja tulevaisuudessa.

Urheiluseurat ovat huolestuneita Pieksämäen liikuntatoimen henkilöstön vähentämisestä, liikunnan ja urheiluseurojen arvostuksesta sekä omista toimintamahdollisuuksistaan tulevaisuudessa. Toivomme myös, että liikuntapaikoista pidettäisiin parempaa huolta ja sitä kautta säilytettäisiin paikkakunnalla mahdollisuudet monipuolisen liikunnan harrastamiseen kaikille ikäluokille." 

VETOOMUS (PDF)
LEHTILEIKE (JPG)


3.6.2011 IP-PARKKI KESÄLOMALLE
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n IP-PARKKI iltapäivätoiminta jäi kesälomalle 3.6. Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja hienoille työntekijöille rentouttavaa kesää.


1.3.2011 SPORTTILEIRI MENOSSA
PSLiikunta järjestää 14. kerran 1-6 luokkalaisille tarkoitetun sporttipäiväleirin hiihtolomalla 28.2-2.3. Keskuspaikkana toimii urheilutalo.

Leirillä ovat mukana alueen urheiluseurat ja yhdistyksen ip-ohjaajat. Aloituspäivänä lajeina olivat luistelu, boccia, breakdance, salibandy ja mäenlasku. Tiistaina vuorossa olivat lentis, footsal, judo, ammunta ja suunnitus. Keskiviikkona uidaan ja tutustutaan parkouriin ja leirin päättää sporttidisco ja palkintojen jako. Kiitos kaikille leiristä :)VUOSIKOKOUS 22.11.2010
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n syysvuosikokous pidetään maanantaina 22.11.2010 klo 18 Alasinkatu 1  b:n tiloissa. Kahvitarjoilu alkaa 17.30. TERVETULOA!


VIP-seura peruttu 29.10.2010
PSLiikunnan suunnittelema urheiluseurojen yhteinen tapahtuma VIP-seura perjantai 5.11 on peruttu vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Tapahtumaan ilmoittautui 34 seurasta vain kaksi seuraa...


30.8 Nuorten tekopaja -projekti käynnistyi
Nuorten tekopaja -projekti käynnistyi 30.8. Projektissa työskentelevät pajaohjaajat Juha Jäppinen ja Susanna Riikonen. Projektin alkuvaiheessa kartoitetaan yhteistyökumppaneita ja verkostoidutaan lähiseutujen eri toimijoiden kanssa. Nuorten työpajatoimintaa on selvitetty valtakunnallisesti sekä tehty vierailuja muutamiin työpajoihin.


23.8 Välituntipallolahjoitus

Pieksämäen Seudun Liikunta ry. lahjoitti kaikille Pieksämäen ekaluokille välituntipallon käytettäväksi liikunnan lisäämiseen myös koulujen välitunneilla.

Alakouluikäisen tulisi liikkua vähintään kaksi tuntia/päivä. Liikunta voi koostua pitkin päivää tapahtuvasta toiminnasta. Mukaan luetaan kaikenlainen aktiivinen toiminta. Varsinaisen urheilun lisäksi hauskaa liikuntaa ovat pelit ja leikit, koulumatkat tai vaikkapa vanempien auttaminen kotiaskareissa. Toivotamme mukavaa lukuvuotta sekä koulussa että liikunnan parissa.


12.8 Iltapäiväkerhot aloittivat
PSLiikunnan IP-PARKKI iltapäiväkerhot aloittivat jo 12. toimintakautensa Harjun, Tahiniemen ja Kontiopuiston kouluilla. Mukaan on ajoissa ilmoittautunut jo lähes 80 lasta, mutta ”mattimyöhäisiä” on vielä tulossa koulujen alun jälkeen.

Lisää infoa


19.6 URHEILUVÄEN KESÄPÄIVÄN ARVONTA
Urheiluväen kesäpäivän arvonnassa voitti Elli Nikurautio 50 € :n lahjakortin Elmo Sporttiin


19.6 URHEILUVÄEN KESÄPÄIVÄ
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n jäsenseurat järjestävät lauantaina 19.6 urheiluväen kesäpäivän Hiekanpään ympäristössä. Toiminnallisen kesäpäivän (12-16) aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua seurojen 11 pisteen avulla alueen urheiluseurojen toimintaan. Rastit kierretään halutussa järjestyksessä ja niiltä saadaan osallistumismerkintä pisteiltä jaettavaan osallistumispassiin. Päivän päätteeksi kaikkien rastien läpikäyneiden välillä arvotaan lahjakortti.

Ohjelma:
•Voimistelu (Pieksämäen Voimistelijat)–Uimahallin jumppasali Kimppajumppa klo 14-15.30
•Frisbee golf (PSLiikunta)– Rantapuisto Frisbeegolf kokeilu
•Pesäpallo (Pieksämäen Palloilijat)– Hiekanpään kenttä Rantapallopesis, lyöntikokeilu
•Beach-volley (Tsemppi) –Hiekanpään ranta Beach-volleyn kokeilu, opastus
•Salibandy (Pieksämäen Salibandy) –Nurmikkosähly Sählykokeilua, pelejä, opastus
•Petanque/Curling (Pieksämäki Curling) –ent. kyykkäkenttä Lajiesittely
•Palveluskoiraesitys (Pieksämäen Palveluskoirayhdistys) –urheilutalon päässä nurmialue 2 agility-näytöstä klo 13, 14
•Judo (Pikadon) –Urheilutalon päässä nurmialue Judonäytös puttipaikan vieressä klo 15
•Melonta (Pieksämäen Kanoottiseura) –Mattopesula, vesiurheilukeskus Kalustoesittely, kokeilumahdollisuus
•Surffaus (Pieksämäen vesiurheiluseura) –Mattopesula, vesiurheilukeskus Kalustoesittely, kokeilumahdollisuus
•Sukellus (Pieksämäen Urheilusukeltajat) –Mattopesula, vesiurheilukeskus Kalustoesittely


8.5 Kierrätystoripäivä
Psliikunnan järjestämä kierrätystoripäivä vietettiin sateisessa, mutta mukavissa tunnelmissa. Hernekeitto-, lettu- ja kahvitarjoilu pitivät ihmiset lämpiminä koleassa säässä. Huutokaupassa kaupattiin tavaraa höyläpenkeistä grillikatoksiin asti.

     


26.4 Vuosikokous
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n sääntömääräinen kevätvuosikokous pidettiin maanantaina 26.4 kello 18 Pasolla. Katso etusivun linkki toimintakertomukseen 2009.


17.-18.4 Savonsolmumessuilla
PSLiikunnalla oli mukaansatempaava esittelyosasto Pieksämäen jäähallissa Savonsolmu messuilla. Tasapainolaudat ja teko-pajalla tehdyt tuotteet kiinnostivat kovasti ohikulkijoita.
1.-3.4 Sporttileiri
PSLiikunta järjesti jo 12. perättäisen hiihtolomaleirin ala-kouluikäisille lapsille hiihtolomalla 2010. Mukana peuhasi 80 lasta ja lähes 20 ohjaajaa kolmen päivän aikana. Kiitämme urheiluseuroja aktiivisesta osallistumisesta. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan leirin suunnittelua.


26.3 Pieksämäki School Olympics
PSLiikunta oli aktiivisesti mukana järjestämässä Pieksämäki School Olympics tapahtumaa 26.3 yhdessä alueen koulujen kanssa. Jäähallin välittömässä läheisyydessä urheili erilaisten talviliikuntalajien parissa yli 1200 alakouluikäistä lasta opettajineen.
Päivä oli menestys ja kiitämme kaikkia osallistujia, Pieksämäen Osuuspankkia ja Pieksämäen kaupunkia yhteistyöstä :)


12.2 PSLiikunnan liikuntapäivä
Yhdistyksen työntekijät laittoivat perjantaina 12.2 työtakit naulaan ja sonnustautuivat ulkoilu- ja urheiluvarusteisiin. Perjantai aamuna lähes 40 työntekijää marssi urheilutalolle ja jakaantui kolmeen ryhmään jotka retkiluistelivat, laskivat mäkeä ja kävelivät lumikengillä.
Pienen ruokatauon jälkeen porukka siirtyi urheilutalon uumeniin, missä ryhmät kokeilivat sulkapalloa, salibandyä ja bocciaa. Hiottavien lajien jälkeen kaikilla on mahdollisuus uintiin Pieksämäen uimahallissa. PERJANTAI OLI VIRKISTÄVÄ JA HAUSKA LIIKUNTAPÄIVÄ!


5.2.2010 PSLiikunnan SPORTTIPÄIVÄLEIRI 1.-3.3
Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjestää 7-12 vuotiaille ala-kouluikäisille SPORTTIPÄIVÄLEIRIN hiihtoloma-aikaan 1.-3.3.2010. Leirillä tutustutaan eri lajeihin, liikutaan, syödään lämmin lounas, leikitään, pelaillaan, syödään välipala, discoillaan, lasketaan mäkeä jne.

Leirin hinta 65€/55€sisarushinta. Hintaan kuuluu ohjaus, vakuutus, 3 lounasta, 3 välipalaa, välineet ja tarvikkeet. Kaikille ala-kouluikäisille jaetaan tulevalla viikolla esite leiristä koulujen kautta. Ilmoittautuminen 015-348 714


4.2.2010 PSLiikunta mukana Beach-Volley tapahtuman järjestelyissä
Pieksämäellä aloitetaan uusi Beach-volley tarina, jonka tavoitteena on saada Suomen parhaat Beach-kentät Hiekanpäässä aktiivikäyttöön myös aikuisten/harrastajien/ammattilaisten toimesta…
Tarinaa ovat käynnistämässä lentopallomies Lassi Väisänen, Moilas Oy, Pieksämäen kaupunki, Pieksämäen Seudun Liikunta, Pieksämäen Tsemppi ja Saimaa-Volley.
Moilas Beach tapahtuma järjestetään 31.7-1.8 Hiekanpään rannassa. Tapahtumatietoja lisää osoitteesta:

www.moilasbeach.com


30.11.2009 PSLiikunnalle uusi puheenjohtajisto
Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n vuosikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Pieksämäen Tsemppi ry:tä edustavan Jorma Laasosen ja varapuheenjohtajaksi Pieksämäen Pallolijat ry:n Pirkko Takkisen.
-Teemana tulevalla vuodella on seurojen välisen yhteistyön kehittäminen. Erityisen huolissani olen henkilöiden vähenemisestä ohjaus- ja hallintopuolella. Meidän pitäisi löytää yhdessä seurojen kanssa uusia toimintatapoja, joilla saisimme uusia aktiivisia henkilöitä seuratoimintaan mukaan, sanoi Laasonen.

PSLiikunnan hallitukseen valittiin puheenjohtajiston lisäksi seuraavat henkilöt: Raija Mynttinen, Juha Turunen ja Erkki Huupponen. Hallituksessa jatkavat Aimo Nykänen, Juha Hänninen ja Keijo Heinonen.


28.11.2009 Hallimestari Pentti Nykänen jäi eläkkeelle
PSLiikunta ja alueen urheiluseurat muistivat eläkkeellejäävää Suomen parasta hallimestaria Pentti "Pena" Nykästä Pieksämäki Volleyn ja OrPo:n välisessä lentopallo-ottelussa.
Nykänen on tehnyt 31 vuoden uran auttaessaan seuroja toimimaan urheilutalolla. Kiitoksiin hienosta yhteistyöstä yhtyvät kaikki alueen urheiluseurat.Kiitti Pena!


19.11.2009 PSLiikunnan ja Elämäni Sankari ry:n ohjaajien päihdevalistuskoulutus sekä sählyturnaus
PSLiikunta ja Elämäni sankarit ry. järjestivät 19.11 alueen ip-ohjaajille päihdevalistuskoulutuksen sekä kaupungin ip-parkki iltapäivätoimintapisteiden sählyturnauksen. Mukana puuhasi 11 ohjaajaa ja lähes 80 lasta. Tapahtuma on järjestetty nyt jo kymmenen kertaa yhdessä toiminnanjohtaja Henrik Norrenan kanssa.

4.11.2009 PSLiikunta mukana Iskän kanssa liikkeelle tapahtumassa
Etelä-Savon Liikunta ry, PSLiikunta ry ja alueen urheiluseurat järjestivät
Iskän kanssa liikkeelle tapahtuman Isäinpäivänä 8.11 Harjun koulun liikuntasalissa klo 13-15. Seuroista mukana olivat Pieksämäen Salibandy ja Pieksämäen Tsemppi.
Osallistujille järjestettiin alkujumppa, temppurata, liikuntaneuvontaa, sporttirasteja ja muuta mukavaa. Tapahtumaan osallistui 15 iskää lapsineen.
  
 
T Y Ö L L I S TY N E I D E N K O K E M U K S E T  2003 - 2008

 
24.8 Lahjoitimme välituntipallot
PSLiikunta lahjoitti kaikille aloittaville ekaluokille välituntipallon lisäämään välituntien aktiivista toimintaa.

Muistakaa, että alakouluikäisen lapsen tulisi liikkua vähintään kaksi(2) tuntia/päivä. Se voi koostua pitkin päivää tapahtuvasta toiminnasta. Mukaan luetaan kaikenlainen aktiivinen toiminta.

Varsinaisen urheilun lisäksi hauskaa liikuntaa ovat pelit ja leikit, koulumatkat tai vaikkapa vanhempien auttaminen kotiaskareissa.

Toivotamme mukavaa lukuvuotta sekä koulussa että liikunnan parissa.


ETUSIVUPSLIIKUNTAJÄSENSEURATNUORTEN TEKOPAJAKISKOTEKOURHEILUKALENTERIFRISBEEGOLF